ŐRÜLET VAN! IZZADÁS!
ÉS SOK-SOK MOSOLY!
ILYEN VELÜNK EGY
ZUMBA® ÓRA SZEGEDEN.
CSATLAKOZZ EGY CSAPATHOZ,
AKIK IMÁDJÁK A JÓ ZENÉKET,
ÉS TUDJÁK, HOGY HOGY KELL
POPSIT RÁZNI ♥
VIGYÁZAT, AZ ÓRÁKON
IZZADÁSVESZÉLY!

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Mióta létezik Zumba®?
Az USA-ban már lassan két évtizede hódít ez a fitness műfaj.
Ugyancsak majd' ennyi ideje tevékenykedik a Zumba® fitnessben az egyik talán legismertebb, és legeredményesebb magyar származású oktató, Fejszés Bernadett - akiről annyit érdemes tudni, hogy a Zumba® cég kiemelt oktatójaként (Zumba® Jammer-ként) dolgozik, és csak meghatározott időszakokban tartózkodik Magyarországon, amikor nagyszabású rendezvények keretén belül ad úgynevezett 'Master Class'-okat, illetve hazai Zumba® oktatóknak továbbképzéseket. Hazánkban Vieira Lívia kezdte el legkorábban a Zumba® Fitness népszerűsítését - Ő 2008-ban végezte el a Zumba®-oktató képzést, tehát az első Zumba® órák is ebben az évben, Budapesten indultak hódító útjukra. Szegeden 2010 szeptembere óta van képzett Zumba® oktató által tartott Zumba® Fitness - mi is ebben az évben kezdtünk...

Milyen ruhában érdemes Zumbázni?
Az ÖLTÖZÉKkel kapcsolatban azt javaslom, hogy készülj valami kényelmes, sportos ruhával, hiszen egy órán keresztül folyamatosan táncolunk és izzadunk :)

Milyen cipő kell?
Parkettás teremben tartjuk az óráinkat, tehát szerencsére ha tapadós, gumitalpú EDZŐCIPŐd is van, nem fognak sérülni a boka -és térdizületeid a tánccal járó "twistelő" mozdulatok miatt. De ha korábban volt már ezzel problémád, vagy olyan órára mész, ahol balett-szőnyeg illetve valamilyen PVC-alapú padló van, érdemes minél kevésbé barázdált talpú lábbelit választani, hogy kisebb legyen a tapadása.

Egyéb kellékek?
Hozz magaddal folyadékot (ásványvizet), hogy az óra közben elvesztett vizet szervezeted folyamatosan pótolhassa! Nem árt egy törölköző sem...

Be kell -e jelentkezni?
Egyik órára sem kell bejelentkezni. Csak döntsd el, hogy jössz, és várunk soxeretettel a legközelebbi Zumba® órára ;)
A létszámunk eddig mindig úgy alakult, hogy kényelmesen elfértünk, így egyelőre nem találtuk indokoltnak a regisztrációt.

Kezdők is jöhetnek?
Mindig vannak új érdeklődők, és az a tapasztalat, hogy óráról órára szépen felzárkóznak a csoport már régebb óta Zumbázó tagjaihoz. Kifejezetten kezdő Zumba® nincsen, mindig megpróbálom úgy összeállítani az órákat, hogy a kezdőknek is legyen sikerélménye, de a többiek számára is jelentsen kihívást egy-egy koreográfia. Próbálj ki egy órát, úgy a legkönnyebb eldönteni, hogy tetszik e- és milyen könnyen követhető számodra.


Túlsúlyos vagyok, régen mozogtam...
Az órák közepes intenzitásra vannak kalibrálva, hisz a vendégkörünk is nagyon változatos: egészen a 12 évestől a 70 évesig járnak hozzánk zumbázni. Az a repertoár amit egy-egy órára viszünk meghatároz egyfajta skálát, amin lehet mozogni fel-le attól függően, hogy épp milyen az aktuális fizikai állapotod. Ha tele vagy energiával és a tested is engedi, ugrálva is kivitelezhetsz bizonyos mozdulatokat, de ha nem akarod terhelni az ízületeidet, akkor sétával is helyettesítheted ugyanazt a lépést. Óra közben mindig mutatunk variációkat, amik közül lehet választani (könnyebb és intenzívebb).

Tehát hogyan lehet csatlakozni?
Bármikor, amikor kedvet érzel egy lendületes, csoportos, izzasztó közös táncikáláshoz, ugorj be a legközelebbi Zumba® órára - függetlenül attól, hogy jártál -e már előtte vagy hogy ismered -e az adott koreográfiákat, fel fogod tudni venni a ritmust a többiekkel és garantáltan feltöltődve fogsz távozni.
Ez nem olyan, mint egy tánciskola, ahol van kezdő, haladó, szuper-haladó és verseny-csoport, és ha nem voltál 2 órán, akkor fényévekre lemaradsz a csoport többi tagjától. Sőt, ha pl. elutazol, a Föld bármely pontján is legyél, ha rátalálsz egy Zumba® órára, érdemes ott is kipróbálnod a Zumba® 'feeling'-et.

 

A ZUMBA® SZÜLETÉSE

 

Hogy ki találta ki a ZUMBÁT? Ez már szinte legenda. Beto Perezként emlegetik az illetőt... A történet szerint a kolumbiai származású aerobic oktatóként dolgozó Beto véletlenül elfelejtette magával vinni aerobic számait az egyik órájára, így kedvenc latin zenéit használta, amik épp kéznél voltak. Az átlagos fitness mozdulatokat persze a latin-amerikai ritmushoz illő tánclépésekkel tűzdelte meg. Az ott helyben improvizált órát mindenki imádta, hihetetlen nagy sikere volt, és hamarosan egyre nagyobb népszerűségre tett szert új, rendhagyó stílusával. Megszületett a ZUMBA®.

 

ZUMBA® ZENÉK

 

A Zumba® zenék, amelyekre az órákon táncolunk, két forrásból származnak: vannak, amelyeket én szemezgetek és válogatok ki gondosan az általam legszuperebbnek tartott gyöngyszemek közül, illetve vannak a Zumba® cég által saját stúdióban kreált "hivatalos" Zumba® zenék, amelyeket oktatóként minden hónapban megkapok a Zumba® cégtől. Ha ezeknek megtalálható a világhálón valamilyen változata, nagyon szívesen megosztom Veletek, csak kérjétek, vagy szóljatok, és megkeressük, felkutatjuk wink

 

ZUMBA® VÉGSŐ MEGFEJTÉSE

 

Z ajongó,
U gráló emberek
M esterien mozgó,
B oldogan táncoló
A lakulata!!!!!!!

 
 

VISSZA A FŐOLDALRA